latinica  ћирилица
08/02/2016 |  12:33 ⇒ 17:32 | Аутор: РТРС

Потписани уговори за изградњу и уређење домова здравља (ВИДЕО)

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић потписао је данас у Бањалуци уговоре са представницима пет грађевинских фирми које су побиједиле на тендерима за адаптације и изградње дијела објеката домова здравља у Братунцу, Градишци, Гацку, Приједору и Зворнику, укупне вриједности око 3,3 милиона марака.
Богданић - Потписивање уговора - Фото: РТРС
Богданић - Потписивање уговораФото: РТРС

Ријеч је о изградњи новог дијела објекта за потребе амбуланте породичне медицине у Дому здравља Братунац, а вриједност овог пројекта је 2.126.534 марке. 

За изградњу амбуланте породичне медицине Дубраве при Дому здравља Градишка обезбијеђено је укупно 248.383 марке, а за адаптацију и реорганизацију Дома здравља Гацко 430.333 марке. 

Вриједност уговора за доградњу амбуланте Омарска при Дому здравља Приједор је 315.442 марке, а за завршетак изградње новог објекта у којем ће бити амбуланта породичне медицине Осмаци при Дому здравља Зворник издвојено је 165.914 марака.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске издвојило је 70 одсто средстава за поменуте пројекте, осим за пројекат изградње амбуланте у Осмацима који Министарство финансира у цјелости.

Из ресорног министарства је саопштено да се наставља процес улагања у побољшање услова рада у здравственим установама.