latinica  ћирилица
27/05/2016 |  12:34 | Аутор: СРНА

Цвијановићева разговарала са представницима компаније ,,Полновакиа Аграр“

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Бањалуци са представницима компаније "Полновакиа аграр" о могућностима успостављања сарадње у области пољопривреде.
Премијерка Цвијановић са представницима компаније "Полновакиа Аграр" - Фото: СРНА
Премијерка Цвијановић са представницима компаније "Полновакиа Аграр"Фото: СРНА

Током састанка Цвијановићева је истакла да је Република Српска заинтересована да искористи искуства компаније "Полновакиа аграр" у унапређењу развоја пољопривредног сектора, те поновила да дугорочним планом развоја Српске, пољопривреда заузима примарно мјесто.

Представници словачке компаније, који бораве у узвратној посјети Српској, изнијели су конкретне идеје и приједлоге будуће сарадње, те изразили спремност да сарађују са институцијама и произвођачима из Републике Српске, као и да инвестирају у област агроиндустрије.

"Саговорници су оцијенили да будући заједнички пројекти могу допринијети развоју међусобне привредне и институционалне сарадње двије земље", саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Састанку су присуствовали представници министарстава пољопривреде, индустрије, енергетике и рударства и финансија у Влади Републике Српске, као и представници Привредне коморе Републике Српске.