latinica  ћирилица
28/10/2016 |  15:29 | Аутор: РТРС

Бихаћ: Пронађена лабораторија за узгој канабиса, ухапшена једна особа

У наставку оперативне полицијске акције кодног назива "Сова", полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције МУП-а УСК лишили су слободе још једну особу у Бихаћу те пронашли лабораторију за узгој канабиса.
Канабис - Фото: АП
КанабисФото: АП

Према подацима МУП-а УСК, полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције дошли су до оперативних сазнања да се у улици Бихаћких бранилаца налази лабораторија за контролисани узгој канабиса.

По наредби за претрес Опћинског суда у Бихаћу и под надзором Кантоналног тужилаштва у Бихаћу, у истој улици извршен је претрес стана који користи Т. И. (1984.) из Бихаћа.

"Том приликом пронађена је лабораторија за контролисани узгој канабиса те седам пакета округлог облика, облијепљених ПВЦ најлоном, у којима се налазила суха биљна материја зелене боје и неутврђене количине, која изгледом асоцира на канабис", казао је Бахрудин Џелалагић, портпарол МУП-а УСК.

У току је даља криминалистичка истрага у овом предмету, а због постојања основа сумње у извршење кривичног дјела 'Неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога', Т. И. је лишен слободе.

Јуче је у започетој акцији "Сова" ухапшено осам особа на простору Бихаћа због неовлаштене производње и продаје опојних дрога.

Извршени су и претреси неколико стамбених објеката те је пронађена већа количина канабиса.

Извор: Klix.ba