latinica  ћирилица
27/11/2016 |  18:56 ⇒ 21:05 | Аутор: РТРС

Опозиција у Теслићу најављује пријаву против начелника (ВИДЕО)

Локална власт у Теслићу је одговорна за нарушену безбједност у општини, за буџетски дефицит и за ненамјенско трошење општинске имовине, тврди теслићка опозиција.
Теслић: Предсједници одбора СНСД, СП и СРС најавили пријаву против начелника - Фото: СРНА
Теслић: Предсједници одбора СНСД, СП и СРС најавили пријаву против начелникаФото: СРНА

Предсједници општинских одбора СНСД, СП и СРС најодговорнијим за то сматрају начелника ове општине Милана Миличевића, против кога најављују кривичну пријаву.

Теслићка опозиција каже да су у ревизорском извјештају уочене бројне неправилности, као и дефицит од 2,5 милиона марака. Запошљавало се, кажу, мимо закона, а наводе и низ примјера у јавним набавкама којима је оштећен општински буџет. Траже од локалне власти да објасни зашто није активирана банкарска гаранција по пројекту водовод и канализација, како је могуће да се финансијска трансакција обави годину дана прије потписаног уговора и гдје је мрежа трафо-станица и сеоских водовода за чију изградњу је општина уложила 300.000 КМ. За све неправилности које је уочила ревизорска служба одговорним сматрају начелника општине.

Драган Богданић, Општински одбор СНСД Теслић, каже да ће због свих злоупотреба које су навели - злоупотребе код запошљавања, провођења јавних набавки које нису биле у складу са законом о јавним набавкама, ненамјенском трошењу општинске имовине, те сумњивих уговора, против Милана Миличевића бити поднесена кривична пријава Окружном тужилаштву.

Теслић је због посљедњих немилих дешавања и инцидената постао, како тврде у опозицији, мјесто опасног живљења. Одговорност и за то приписују локалној власти.

Предраг Маркочевић, Општински одбор СРС Теслић, каже да надлежни нису предузили никакве мјере да се тако нешто спријечи, и подсјећа на закључке Форума за безбједност коме начелник није хтио да присуствује, као и да мјере и закључци тог форума нису проведени.

Опозиција је критиковала локалну власт и због индустријских зона. Кажу да на том мјесту неће дозволити тржне центре, што је намјера општине. За организовање производних погона спремни су да помогну да земљиште остане у власништву општине.

Драгутин Шкребић, Општински одбор СП Теслић, рекао је да ако на том простору буду имали намјеру да подигну производне погоне који ће запослити одређен број људи, да су спремни да заједно са њим иду у Владу.

На потезу је локална власт, кажу у опозицији. Ипак, спремни су на сарадњу с општинском администрацијом и скупштинском већином у свим пројектима који ће, кажу, донијети добробит Теслићу.