latinica  ћирилица
30/11/2016 |  11:16 ⇒ 11:37 | Аутор: РТРС

Семјуелу Џексону награда за животно дјело

На 13. Међународном филмском фестивалу, који ће се од 7. децембра одржати у Дубаију, Семјуел Л. Џексон имаће част да добије награду за животно дјело, једну од највећих награда овог фестивала.
Семјуел Л. Џексон - Фото: Getty Images
Семјуел Л. ЏексонФото: Getty Images

Тим признањем он ће се придружити именима као што су Омар Шариф, Тери Гилијам, Шах Рук Кан, Оливер Стоун, Мартин Шин, који су прије њега добили исту награду. Фестивал почиње 7. децембра пројекцијом остварења “Miss Sloane“ а затвара га, осам дана касније, први спиноф “Star Wars“ франшизе, “Rogue One: A Star Wars Story“.

“Велика је част добити Награду за животно дјело од стране Међународног филмског фестивала у Дубаију. Дивно је бити укључен у филмску заједницу Емирата и унапред се радујем што ћу имати прилике да упознам сјајне филмске ствараоце и стекнем нове пријатеље“, рекао је Џексон поводом скорог гостовања на овом фестивалу.

Дубаи фест, како га још зову, највећи је филмски фестивал у региону Блиског истока. Током осам дана трајања, на фестивалу ће бити приказано 156 филмова, међу којима су и “Billy Lynn’s Long Halftime Walk”, “Manchester by the Sea”, “Their Finest”, “La La Land”, “The Founder”, “A Monster Calls“.

Извор: blockbuster.rs