latinica  ћирилица
30/11/2016 |  16:30 ⇒ 16:42 | Аутор: РТРС

Зворник - Фестивал дјечијег позоришта

У Дому омладине Зворник почео је данас четврти Фестивал дјечијег позоришта, на коме учествују позоришта из Републике Српске и Србије.
Зворник - фестивал дјечијег позоришта - Фото: СРНА
Зворник - фестивал дјечијег позориштаФото: СРНА

Фестивал је отворио директор Дома омладине Ђорђе Деурић, рекавши да су фестивали и сличне манифестације бисери културе, те да се треба борити да што више дјеце добије прилику да гледају представе.

Управник Зворничког драмског позоришта Божица Остојић рекла је да на фестивалу наступају позоришта из Јагодине, Бачке Паланке, Малог Црнића, Бањалуке и Зворника, као домаћина Фестивала.

"Фестивал је такмичарског карактера, па ће бити додијељено осам награда, за глуму, режију, дикцију, колективну игру и друге", рекла је она и додала да ће представе оцјењивати жири у саставу, директор "Позоришта младих ДИС" из Бањалуке Новица Богдановић, директор Позоришта из Мркоњић Града Дубравка Николићи и књижевник Тоде Николетић.

Фестивал је почео представом "Заљубишка" у извођењу Зворничког драмског позоришта, у режији Божице Остојић, док ће вечера "Позориште младих ДИС" из Бањалуке извести представу "Са оне стране улице" у режији Милана Богдановића.

Другог дана Фестивала, Општинско аматерско позориште "Бранислав Нушић" – Дјечија сцена Мало Црниће извешће представу "Немушти језик" у режији Фуада Табучића, а у петак, 2. децембра на програму је "Свињарева тајна", Градског позоришта Јагодина у режији Петра Митића.

Истог дана биће одржана представа "Седам Снежана и један патуљак" у извођењу Драмског студија "Арс либери" из Бачке Паланке.

Подјелом награда, Фестивал ће бити затворен у петак, 2. децембра, када ће наступити и гости вечери дјечији књижевници Тоде Николетић и Драгутин Бег.

Организатор манифестације је Зворничко драмско позориште, а покровитељ Град Зворник.

Извор: Срна