latinica  ћирилица
30/11/2016 |  21:09 ⇒ 21:20 | Аутор: РТРС

Промовисана књига "Исповест лудака" Горана Врачара

У Културном центру Источно Ново Сарајево вечерас је под мотом "Умјетност ради умјетности" у правом музичко-сценском маниру представљена књига Горана Врачара "Исповест лудака".
Источно Ново Сарајево - "Умјетност ради умјетности" - Фото: СРНА
Источно Ново Сарајево - "Умјетност ради умјетности"Фото: СРНА

 У програму представљања Врачаревог романа учествовали су Ивана Ковачевић, која је рецитовала и своју поезију, Трио музичке школе, пјевачице Маја Буха и Марија Мањак, уз изложбу ликовних и фото радова ученика Средњошколског центра "28. јуни" у Источном Сарајеву.

"На представљању књиге сам извјесно вријеме радио са Зораном Тодоровићем. У уводу су учествовали активни омладинци из Средњошколског центра `28. јуни` који су имали својих 15 минута, а током промоције пјевао је и Црквени хор `Катера`", рекао је Врачар.

Он је истакао да, за разлику од стандардних промоција књига, вечерас у Културном центру Источно Ново Сарајево нико није говорио о поезији аутора.

"У суштини су ми досадне стандардне промоције књига током којих сједим у средини и читам поезију, а двојица око мене ме хвале. Жеља ми је била да дјеца изнесу ту поезију, а да је посјетиоци чују и доживе, те да сами одлуче да ли им се допада или не, и без суфлирања са сцене да ли ваља или не", додао је Врачар.

Врачареву поезију су говорили Ивана Ерић, Таша Икић и Гордан Врачар, ауторов син.

Горан Врачар је до сада објавио шест збирки поезије, а за неке је био награђиван. Ово је прва збирка коју објављује Матична библиотека Источно Сарајево.

Извор: Срна