latinica  ћирилица
25/01/2017 |  16:18 ⇒ 17:29 | Аутор: РТРС

"Дани зиме на Козари" 28. и 29. јануара (ВИДЕО)

Овог викенда, 28. и 29. јануара, одржава се једанаеста манифестација "Дани зиме на Козари".
Козара:Скијање - Фото: СРНА
Козара:СкијањеФото: СРНА

И ове године учесници из неколико градова Републике Српске такмичиће се у гастро и спортским активностима, а неће изостати ни храна и топли напици, како за посјетиоце тако и за учеснике.

Данас је засједао и организациони одбор овогодишње манифестације.

Све је спремно за овогодишњу манифестацију . У суботу ће бити одржан Ски- куп и планинарски марш, док ће у недјељу бити централна манифестација, са почетком у 11 часова. Спортска и гастро такмичења неће изостати.

- У спортском такмичењу је пријављено девет екипа, градова из Српца, Приједора, Бањалуке, Оштре Луке, Костајнице итд., е из гастро такмичења ове године ће бити само у двије категорије. Односно ловачки котлић и котлић средњих школа, каже Амира Ганић, директорка Туристичке организације Града Приједора .

Из Приједора је организован бесплатан превоз за грађане, са поласком од девет до десет часова испред дворане "Младост". Они који не нађу мјесто на паркиралишту у близини споменика на Мраковица моћи ће паркирати на Бенковцу.

- Биће обезбјеђен и превоз аутобусима, биће кружне линије и стално ће превозити путнике са Бенковца на Мраковицу и обратно. И сви они који буду паркирани на Бенковцу биће превежени са Мраковице назад, поручио је Драган Ромчевић, директор Националног парка Козара 

Један од циљева манифестације је промоција Козаре као туристичке дестинације.

- Сваке године се окупља све више људи тако да ћемо ми и даље подржати ту манифестацију јер сигурно се путем ње односи добра вијест о Козари ако туристичкој дестинацији, напомену је Миленко Ђаковић, градоначелик Приједора.

Овогодишњи организатори манифестације су градске управе Приједора и Бањалуке, те њихове туристичке организације, уз подршку општина које гравитирају у околини планине Козаре.