latinica  ћирилица
06/06/2017 |  11:09 ⇒ 18:50 | Аутор: РТРС

Додик-Мировић: Свеобухватни споразум о сарадњи двије владе (ВИДЕО/ФОТО)

У Бањалуци је одржан састанак предсједника Републике Српске Милорада Додика са предсједником Владе Аутономне Покрајине Војводине Игором Мировићем.
Прес: Додик - Мировић - Фото: РТРС
Прес: Додик - МировићФото: РТРС

Споразум о сарадњи влада Републике Српске и Војводине требало би да буде потписан на јесен - то је најављено након састанка предсједника Милорада Додика са покрајинским премијером Игором Мировићем.

Предсједник Српске је рекао да је на данашњем састанку разговарано о питањима заједничке сарадње.

Он је, након састанка са делегацијом Владе Војводине, рекао да је међусобна сарадња и до сада била на високом нивоу, а у наредном периоду требало би да буде још интензивнија. Посебно занимљива су инфраструктурна питања и могућност заједничког аплицирања за привлачење средстава из међународних фондова.

Договорено је низ конкретних ствари и начин на који ће ићи. Желимо да негдје у јесен потпишемо један свеобухватан споразум о сарадњи Владе РС и Владе Војводине о свим питањима која су важна и за једну и за другу област и да у том погледу наставимо нешто што је традиционално већ.

Додик је најавио и да ће Српска и Србија, у складу са споразумом о специјалним и паралелним везама, ускоро реактивирати одржавање заједничких сједница двије владе и да ће једна бити одржана и у Новом Саду. Додик је најавио и могућност потписивања свеобухватног споразума о сарадњи двије владе о свим важним питањима на јесен ове године.

Покрајински премијер Игор Мировић рекао је да је сарадња са Владом Српске замишљена веома амбициозно и да ће то бити уграђено у званични споразум о сарадњи.

Он је истакао да би сарадња требало да буде интензивирана у области привреде, здравства, образовања, културе.

Навео је да је на састанку размијењено мишљење и о инфраструктурним питањима, те могућностима аплицирања за пројекте прекограничне сарадње.

Додик је рекао и да је Мировић доказани пријатељ Српске, те изразио захвалност делегацији Војводине на доласку.

Делегација Владе АП Војводине, предвођена премијером Игором Мировићем, боравила је данас у посјети Бањалуци током које се састала и са предсједницом Владе Жељком Цвијановић.

У оквиру посјете војвођанске делегације Бањалуци, потписан је и споразум о сарадњи привредних комора Републике Српске и АП Војводина. Министар индустрије Српске Петар Ђокић, након разговора са делегацијом Владе Аутономне покрајине Војводина, истакао да је  договорена још конкретнија и интензивнија сарадња.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић и вршилац дужности генералног директора Универзитетског клиничког центра Српске Владо Ђајић примили су данас делегацију Војводине предвођену покрајинским секретаром за здравство Зораном Гојковићем.

Делегација Војводине у посјети УКЦ

Делегација је обишла Клинички завода за нуклеарну медицину и болести штитне жлијезде, Клинику за кардиологију и Клинику за неурологију.

Министар науке и технологије Српске Јасмин Комић и ректор бањалучког Универзитета Милан Матаруга разговарали су данас са секретаром за високо образовање и научно-истраживачку дјелатност у Влади АП Војводине Зораном Милошевићем и ректором Универзитета у Новом Саду Душаном Николићем о унапређењу научно-истраживачког рада и сарадње.

Делегација Војводине састала се и са градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем.

Састанак Додика и Мировића
Фото: РТРС

Састанак Додика и Мировића
Фото: РТРС

Састанак Додика и Мировића
Фото: РТРС

Састанак Додика и Мировића
Фото: РТРС

Делегација АП Војводине у обиласку јужног крила поликлинике на УКЦ БЛ
Фото: РТРС

Делегација АП Војводине у обиласку јужног крила поликлинике на УКЦ БЛ
Фото: РТРС

Делегација АП Војводине у обиласку јужног крила поликлинике на УКЦ БЛ
Фото: РТРС

Делегација АП Војводине у обиласку јужног крила поликлинике на УКЦ БЛ
Фото: РТРС