latinica  ћирилица
05/07/2017 |  15:31 ⇒ 06/07/2017 | 10:47 | Аутор: РТРС

У функцији нове етаже УКЦ Српске, услови за лијечење по свјетским стандардима (ФОТО/ВИДЕО)

Универзитетски клинички центар Републике Српске, односно његов Централни блок, од данас је опремљенији и модернији.
Додик и Цвијановић у УКЦ Бањалука -
Додик и Цвијановић у УКЦ Бањалука

Завршена је реконструкција четврте и пете етаже, али се радови настављају у Сјеверном крилу. Да је све урађено по плану, увјерили су се и званичници Српске.

Пројекат реконструкције вриједан 84 милиона евра, УКЦ у Бањалуци сврстаће у редове најопремљенијих медицинских центара у региону.

Радови су завршени, пресељење траје, а услуга пацијентима доступна је у сваком тренутку. Клиника за кардиологију, онкологију, Клиника интензивне медицине за нехирушке гране и дио максилофацијалне хирургије улазе у нове просторије. Задовољни су и руководиоци Центра, јер је резултат великих улагања сада видљив.

- Наш задатак је да пацијентима обезбиједимо квалитетну услугу. Радимо на побољшању љубазности и усавршавању и неколико наших љекара је на едукацијама у иностраним болницама - каже Владо Ђајић, в.д. генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

У реконструкцију и опремање Универзитетског клиничког центра Српске, уложено је или ће бити, више од 250 милиона КМ, поручио је предсједник Српске Милорад Додик. Када радови буду потпуно готови, ово ће бити један од најбоље опремљених центара овакве врсте у региону.

- Раније смо рјешавали питања у вези са инфраструктурним потребама, а онда се одлучили за ову капиталну инвестицију која подразумијева потпуну реконструкцију Клиничког центра и стварање услова за садржаје које нисмо имали. Кључно питање јесте да се доњи дио Клиничког центра пресели на ову локацију - рекао је Додик.

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић навела је да је Влада у стратешкој области здравства реализовала низ пројеката на плану побољшања услова и лијечења пацијената, као и рада медицинског особља.

Заиста изражавам задовољство што све тече планираном динамиком и желимо да сљедеће године видимо заокружену ову причу, да се све службе овдје отворе и да се почне радити у сасвим новим условима - рекла је Цвијановићева.

Застоја у изградњи нема. Гради се и Сјеверно крило у којем ће се налазити дио централне стерилизације, патологија и бројне операционе сале. Укупна вриједност пројекта реконструкције је 84 милиона евра.

Министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић истакао је да су данас из Централног медицинског блока пресељене Клиника за кардиологију, Клиника за онкологију, Клиника интензивне медицине за нехируршке гране и дио Службе за максилофацијалну хирургију.

- Данас имамо ове нове просторије и можемо најавити да ће крајем октобра бити пресељена и Клиника за плућне болести. Сљедеће године, када буде завршено Сјеверно крило УКЦ-а и операционе сале, у нове просторије требало би да се пресели и хирургија. - рекао је Богданић.

За Владу Српске ово је стратешки пројекат у области здравства. Завршетак свих радова очекује се наредне године.

Делегација РС у УКЦ Бањалука

УКЦ Бањалука

Делегација РС у УКЦ Бањалука