latinica  ћирилица
28/07/2017 |  15:01 ⇒ 15:04 | Аутор: РТРС

Бабаљ: Предсједник треба да води рачуна о свим грађанима

Делегат СДС-а у Дому народа парламента БиХ Дарко Бабаљ сматра да је дужност предсједника Републике Српске да води рачуна о свим грађанима, обезбјеђује равномјеран развој свих дијелова Српске и здравствену заштиту свих грађана, унапређује образовање, развој културе и спорта те да ради на побољшању услова за живот.

Он је поручио да би дужност предсједника Републике требало да буде очување Републике Српске, њених обиљежја и симбола, те да химна треба да велича огњиште и отаџбину, јунаштво српског народа, а не да велича дом и домовину.

У отвореном писму предсједнику Милораду Додику, Бабаљ истиче да би дужност предсједника Републике требало да буде патриотизам, те да је Додик требало да докаже своје јунаштво и храброст у најтежим тренуцима за Републику Српску и њен народ, када се Република Српска стварала и бранила.

"Дужност предсједника Републике Српске је да ради у интересу српског народа у Републици Српској, а не да измишља непријатеље зарад очувања своје позиције и материјалног богатства, позиција и богатства својих страначких колега", наглашено је у писму.

Он је поручио Додику да је будућност Републике Српске неупитна, јер је Република Српска створена без њега и опстаће и постојаће и без њега и након њега, а историја све памти.

Додик је јуче рекао да је СДС покренуо питање одбране Обавјештајно-безбједносне агенције и смјене Николе Шпирића са чела Заједничке комисије парламента БиХ за надзор над ОБА, што говори о томе да су директно под утицајем или поданици те службе.

"О томе најбоље говори њихов делегат Дарко Бабаљ за којег сви и у Источном и федералном Сарајеву знају на који начин дјелује, шта ради и како продаје српске националне интересе. Он је један од највећих спекуланата и издајника српских националних интереса у федералном Сарајеву. Ниједан муслиман није бранио ОБА, него је он прије неколико дана у медијима тврдио како је она законита, што говори да је он поданик и службеник те агенције, барем претпостављам да је тако", оцијенио је предсједник Српске.

Извор: СРНА