X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
1411
09/10/2018 |  10:29 ⇒ 12:26 | Извор: РТРС

Медицински факултет у Фочи слави четврт вијека постојања

Медицински факултет у Фочи један је од 17 факултета Универзитета у Источном Сарајеву који ових дана обиљежава четврт вијека постојања. На факултету на четири студијска програма и три циклуса студија студира 1400 студената из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије и Црне Горе.

У суботу, 13. октобра, у амфитеатру факултета, у 9.00 часова почеће Међународни конгрес стоматолога, а дан касније у Градском позоришту у 13.00 часова биће промовисани дипломирани студенти.

Свечана сједница поводом 25 година рада Медицинског факултета заказана је за понедјељак, 15. октобра, са почетком у 13.00 часова у амфитеатру факултета.

Свечаности ће бити завршене у четвртак, 18. октобра, семинаром "Патронажна служба у промоцији развоја у раном дјетињству, превенцији и раном откривању поремећаја здравља код дјеце".

У програму обиљежавање прослава у Музеју "Стара Херцеговина" биће отворена Изложба слика и докумената "Четврт вијека Медицинског факултета у Фочи". Значајан сегмент обиљежавања и традиционални Конгрес доктора стоматологије са међународним учешћем.