latinica  ћирилица
19/11/2018 |  18:22 ⇒ 20/11/2018 | 09:46 | Аутор: РТРС

Рекао па порекао- Станивуковић ипак у НСРС

Мандат народних посланика данас су прихватили и политичари који су на Тргу Крајине јавно обећали да неће ући у Народну скупштину.

Мјесец дана након јавно изреченог обећања, тврде да њихове ријечи нису добро протумачене. Биће занимљиво и како ће јавност тумачити гаф који је при свечаној заклетви начинио један од њих, ПДП-ов посланик Драшко Станивуковић.

- Ја први нећу ући у Скупштину. Нити сам се борио ја да уђем у Скупштину, а вјерујем да није ниједан поштен грађанин. Ући у Парламент док се не ријеши случај Давида Драгичевића, док се не промијени изборни закон, то значи да сте подржали све што не ваља, говорио је раније Станивуковић.

Овако је прије мјесец говорио Станивуковић, а онда процијенио да ваља ући у Скупштину и објаснити да није исто одбити мандат и не ући у највиши законодавни дом. Пометњу су, каже Станивуковић, направили они који не знају суштинску разлику између ова два појма.

- Молим вас да искристалишете одрицање од мандата од уласка односно неуласка у Скупштину. Одрицање од мандата значи да Драшко не прихвати, прихватиће Перо или Јанко. Ако нема никога из опозиције отићи ће тамо и нисмо ништа направили, рекао је Станивуковић.

Станивуковић је као провокативно оцијенио наше питање сматра ли да су окупљени на Тргу Крајине били свјесни оваквог појмовног нијансирања кад су га наградили аплаузом.

Сертификовани народни посланик Станивуковић, на крају конференције за медије, ипак је признао да је погријешио чак и у овом одговору.

- Да, јесмо рекли не. Да ли је било брзоплето? Јесте. Да је данас другачије, јесте. Ево дајем примјер. Ја сам рекао да нећу да једем зелену салату. Послије два мјесеца видим да ми је добра за здравље, љекар ми преписао. И сад, да будем досљедан, а видим да наносим штету!?, нагласио је Станивуковић.

Већ првог дана у Народној скупштини, Станивуковић је, невиђеним гафом, наштетио угледу овог високог дома. Док су посланици изговарали ријечи свечане заклетве, он је куцао поруку у мобилном телефону.

Станивуковићеве колеге Јелена Тривић и Крсто Јандрић, и након што су, као и он, у скупштини, потписом прихватили посланички мандат, одбијају да одговоре на питање јесу ли обманули активисте Групе “Правда за Давида“ и цјелокупну јавност кад су обећали да неће ући у Скупштину.