latinica  ћирилица
13/12/2018 |  08:47 ⇒ 09:52 | Аутор: СРНА

СПКД "Просвјета" из Прњавора у акцији "С љубављу храбрим срцима"

Драмска сцена Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" из Прњавора учествоваће 23. децембра у Бањалуци у хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима" која ће бити одржана под покровитељством предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић за набавку уређаја за роботски асистирану рехабилитацију дјеце с поремећајима кретања.
С љубављу храбрим срцима (илустрација) -
С љубављу храбрим срцима (илустрација)

Драмска сцена СПКД "Просвјета" Прњавор, која постоји 15 година, током донаторске вечери представиће се једном изабраном сценом из представе "Ана у земљи кишобрана".

Руководилац Драмске сцене Бранкица Радоњић рекла је за Срну да се ово аматерско позориште базирало на дјечје позоришне представе, те да их шира јавност препознаје као некога ко увијек може да допринесе побољшању услова живота и здравља дјеце.

"Вјерујем да је то био разлог да из Кабинета предсједника Републике Српске добијемо позив за учешће у овој хуманитарној акцији, што смо с радошћу прихватили и то нам представља велику част. То је још један доказ, не само да је рад нашег позоришта препознат као изузетно квалитетан, него и да нас препознају као хуманитарце, што нас посебно радује", рекла је Радоњићева.

Она истиче да хуманитарне представе носе посебан емотивни набој који се не препознаје у другим представама и да дјеца сваки пут дају максимум.

"С друге стране, мала публика вјерује у то што се на сцени догађа, због чега је за нас хуманитарни позив приоритет. Потрудићемо се да оправдамо указано повјерење", поручила је Радоњићева.

Чланови Драмске сцене СПКД "Просвјета" кажу да су поносни што ће до краја децембра и у Прњавору извести једну хуманитарну представу.

"Ово је вријеме даривања. Наша сарадња са Гимназијом и Центром средњих школа `Иво Андрић` траје десетак година, те заједно реализујемо акцију `Један слаткиш, једно дијете` у оквиру које штићеницима Центра за социјални рад поклањамо представу, а они пакетиће", навела је Радоњићева.

Представа под називом "Ако заиста вјерујеш" биће изведена 27. децембра у Дому културе у Прњавору.

Драмска сцена годишњи програм завршава 31. децембра традиционалним организовањем дочека Дјечје нове године у којем учествују фолклорни ансамбли, дјечји хор и млади глумци.