latinica  ћирилица
17/12/2018 |  07:43 ⇒ 12:13 | Аутор: РТРС

Народна скупштина о избору нове Владе Српске (РТРС, 12.00)

Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске на којој би требало да буде изабрана нова Влада Српске биће одржана данас у Бањалуци.
НСРС - Фото: СРНА
НСРСФото: СРНА

На другој посебној сједници, чији је почетак заказан у 12.00 часова, биће разматран програм мандатара Радована Вишковића са приједлогом чланова Владе.

Пренос можете пратити на програму РТРС и нашем порталу.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је јуче да ће СНСД у новој Влади имати осам министара и предсједника, док ће остали ресори бити подијељени на ДНС, новоформирану странку Недељка Чубриловића и Социјалистичку партију, а по једно министарство добиће Уједињена Српска и НДП.

Прије почетка друге посебне сједнице биће одржана сједница Колегијума Народне скупштине Српске на којој би требало да буде утврђен дневни ред и термин одржавања треће посебне сједнице.

На трећој посебној сједници, чије је заказивање затражила Влада Српске, требало би да буде разматран приједлог буџета Републике Српске за 2019. годину по хитном поступку и остали акти који прате усвајање буџета.

На дневном реду налази се Приједлог ребаланса буџета Републике Српске за ову годину по хитном поступку, Приједлог закона о измјенама Закона о извршењу буџета по хитном поступку и Приједлог Програма економских реформи Српске за период 2019-2021. године по хитном поступку.

На дневном реду се налази и Приједлог закона о извршењу буџета Републике Српске за 2019. годину по хитном поступку, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о дјечјој заштити по хитном поступку, Приједлог одлуке о дугорочном задуживању Српске за 2019. годину, те Приједлог одлуке о краткорочном задуживању Републике Српске емисијом трезорских записа за 2019. годину.