latinica  ћирилица
04/01/2019 |  08:49 ⇒ 11:43 | Аутор: Вечерње новости

Нове провокације ФБиХ: "Честитка" за Дан Републике Српске са сликом лешева (ФОТО)

На адресе институција Републике Српске, поводом Дана Републике 9. јануара, стигле су "честитке" морбидног садржаја. Наиме, на њима су фотографија гомиле људских костију и лешева и натпис: "Ако обиљежавате Дан Републике Српске, не заборавите - ово су њени темељи".
Нове провокације Федерације БиХ (Фото: atvbl.com) -
Нове провокације Федерације БиХ (Фото: atvbl.com)

На полеђини су наведени називи 25 углавном бошњачких удружења проистеклих из рата, међу којима је и коалиција "1. март", али и удружења која се званично декларишу да се залажу за толеранцију, мир, истину и правду. Међу њима су Форум грађана Тузле и Фондација истине, правде и помирења из Тузле.

Нове провокације Федерације БиХ (Фото: atvbl.com)

"Ово није први пут да нам на овакав начин, пред обиљежавање 9. јануара стижу провокације из ФБиХ", потврђено је "Новостима" у институцијама Српске.

Бранислав Дукић, предсједник Савеза логораша Републике Српске, каже, за "Новости", да није изненађен овим провокацијама.

"Сваки удар на Дан Републике Српске, који је за нас светиња, још више јача институцију и уједињује српски народ у Републици Српској", каже Дукић.

Он додаје да муслимани морају да схвате једном заувијек да БиХ никада неће бити унитарна, за шта се борио Алија Изетбеговић, а наставио његов син Бакир Изетбеговић.

"Република Српска је јака, међународно призната и поносно славимо Дан Републике. Било је у прошлости из Федерације БиХ покушаја да се укине наш свети празник, а што су подржавали и појединци из међународне заједнице. Све нападе смо одбили и Дан Републике се и даље слави и славиће се", навео је Дукић.

Повезане вијести:

Дукић: Циљ сталних напада на МУП Српске је његово укидање