latinica  ћирилица
04/01/2019 |  13:30 ⇒ 14:10 | Аутор: СРНА

Српска листа остаје у опозицији

Српска листа саопштила је да њени посланици неће учествовати у раду парламента самопроглашеног Косова све док Приштина не повуче одлуку о увођењу такса од 100 одсто на робу из централне Србије и БиХ, чиме је угрожен опстанак српског народа на Косову и Метохији.
Српска листа - Фото: РТРС
Српска листаФото: РТРС

Из Српске листе истичу да, због дезинформација које су се појавиле у појединим медијима, желе да нагласе да је јасан став посланика Српске листе да не учествују у раду тог парламента док се не повуче одлука о таксама.

"Понављаћемо то докле год не схвате они који су у Приштини и на Западу навикли да имају своје Србе да на нас у тој работи не рачунају", поручују из Српске листе.

Наводећи да је девет посланика Српске листе добило мандат подршком 90 одсто својих сународника, из Српске листе поручују да су увијек уз свој народ и да неће промијенити своју одлуку.

У саопштењу се наводи да је посланик Самосталне либералне странке Слободан Петровић и даље дио владајуће коалиције Рамуша Харадинаја и да гласа за све што предложе косовски Албанци, за разлику од посланика Српске листе.