latinica  ћирилица
04/01/2019 |  18:19 ⇒ 20:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Проширена истрага о убиству Ивановића

Специјално тужилаштво Косова ће проширити истрагу о убиству лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића, послије информација које су, наводно, добијене од једне стране обавјештајне агенције.

Како преноси РТК, специјални тужилац Суљ Хоџа тврди да су од стране агенције добијени извјештај и слике које ће бити дио предмета истраге убиства Ивановића.

Медији у Приштини не наводе име агенције која је, наводно, доставила ове информације косовским властима.

У извјештају који је добијен од портала Arbresh.info тврди се да се група која је убила Ивановића састојала од пет особа и да су оне, како се наводи, "доведене у везу са Вождовачким кланом и ангажоване од српске тајне службе".

Што се тиче тог случаја, косовска полиција каже да је предузела све потребне полицијске акције у складу са законским овлашћењима о чему ће обавијестити и јавност, наводи Arbresh.info, позивајући се на изворе из полиције.

Милан Радојичић, којег косовска полиција тражи, наводно је дио те групе и, како се тврди, "наредио је да се избришу неки трагови и чињенице", преноси РТК.

Петочлана група је, према том извјештају, наводно провела мјесец дана прије убиства у мотелу "Октан" у Лешку.

У том периоду, наводи се, чланови тима су често одлазили у Митровицу.

"Виђени су у бијелом 'ренџ роверу', а полиција их је чак зауставила због пребрзе вожње у Звечану. Аутомобил је власништво браће Вуловић са регистарским таблицама БГ-788-ГН), али је од надлежних у полицији тражено да се сви тргови ове акције избришу, што је урађено", тврди се у извјештају.

Наређено је праћење активности чланова групе.

"Након што је акција завршена 16. јануара 2018. године, тим је био подијељен на два дијела. Први је стигао на београдски аеродром, док је други одлетио с аеродрома у Приштини", тврди се у извјештају.

Према наводима, њихова дестинација је била Тајланд, гдје су провели два мјесеца.

У групи која је отишла из Београда, како се тврди, били су "Јоца и Бојана, а из Приштине је отишао Пеђа или Предраг", који је, наводно, био осуђен за убиство полицајца, али је уз помоћ БИА ослобођен.

Са приштинског аеродрома су отишли и Милош и Барбара Сегетин, тврди се у извјештају.

Како наводи овај портал, све трошкове боравка екипе у мотелу "Октан" у Лешку је преузео наводно Срђан Вуловић под надимком Гене.

Он је, како се наводи, послије убиства Ивановића због здравстених проблема смјештен у болницу.

Поводом убиства Оливера Ивановића, косовска полиција је 23. новембра ухапсила Недељка Спасојевића, Марка Росића и Драгишу Марковића коју су у притвору и осумњичени за тешко убиство и откривања службене тајне. 

У вези са убиством Ивановића косовска полиција је издала потјерницу и за Радојичићем.

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара прошле године. На њега је пуцано из аутомобила у покрету, а погођен је са шест метака из пиштоља "дуга деветка".