X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
11/01/2019 |  10:07 ⇒ 12:55 | Извор: СРНА

У понедјељак новогодишњи концерт Бањалучке филхармоније

Симфонијски оркестар Бањалучке филхармоније извешће у понедјељак, 14. јануара, новогодишњи концерт у великој концертној дворани Културног центра Бански двор.
Концерт Бањалучке филхармоније - Фото: СРНА
Концерт Бањалучке филхармонијеФото: СРНА

Диригент оркестра Бањалучке филхармоније ове године биће стални диригент Српског народног позоришта из Новог Сада, маестро Александар Којић, најављено је из Бањалучке филхармоније.

Из Филхармоније наводе да ће солисткиње бити Бањалучанке - сопран Дуња Симић, позната умјетница европског реномеа са завидним концертним и оперским опусом и Маја Манојловић, млада успјешна вокална умјетница са већ изграђеном регионалном каријером.

На програму ће се наћи композиције најљепшег новогодишњег репертоара, састављеним од дјела умјетничке, популарне, али и забавне музике.

Из Бањалучке филхармоније наводе да ће концерт преносити Радио-телевизија Републике Српске директно, те да ће, осим публике у сали Банског двора, концерт моћи да прате и гледаоци поред малих екрана широм Републике Српске.

С овако конципираним програмом, који обухвата широку лепезу умјетничких жанрова, квалитетним диригентом и сјајним солисткињама, из Бањалучке филхармоније наводе да су се потрудили да публици обезбиједе, као и сваке године, доживљај и једно право уживање у врхунској музици, коју изводе са пуно ентузијазма.

Одржавање новогодишњег концерта Бањалучке филхармоније је подржао град Бањалука.

Концерт ће почети у подне.