latinica  ћирилица
14/01/2019 |  15:42 | Аутор: СРНА

Фонд ПИО - Настављена редовност исплате пензија

Пензијски фонд у Републици Српској, који је 2006. године прешао на трезорску исплату, и даље наставља редовност исплате пензија свим корисницима у Републици Српској, БиХ и иностранству, рекао је за Срну портпарол Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Српске Тихомир Јоксимовић.
Фонд ПИО - Фото: РТРС
Фонд ПИОФото: РТРС

Јоксимовић је навео да 70 одсто корисника Фонда ПИО Републике Српске пензије добије првог дана исплате, укључујући и 12.000 корисника у Федерацији БиХ, а зависно од дистрибутера - банака и поштанских оператера, свака мјесечна исплата се и за пензионере у најудаљенијим земљама завршава за седам до осам дана.

Он је додао да се годинама уназад пензије за кориснике Фонда ПИО Републике Српске уобичајено исплаћују 10. у мјесецу за претходни мјесец, без кашњења, а децембарска пензија је ове године исплаћена већ 3. јануара - уочи Божића.

Јоксимовић је рекао да већи дио корисника, скоро 70 одсто, пензије прима путем банака, а остали путем поштанских оператера.

Према ријечима Јоксимовића, уколико је било кашњења у исплати пензија током јануара, једини разлог за то су празнични, односно нерадни дани у овом мјесецу.

Повезане вијести:

Српска редовно исплаћује пензије