latinica  ћирилица
03/02/2019 |  16:58 ⇒ 20:24 | Аутор: РТРС

Технички ремонт Братунац излаже "Деспота" на сајму у Абу Дабију (ФОТО)

У "Техничком ремонту Братунац" припремају се за учешће на Међународном сајму војне индустрије, у Абу Дабију, 17. фебруара. На једном од најпрестижнијих свјетских сајмова, представиће потенцијале Српске у намјенској индустрији.

Један од адута ТРБ-а, на престижном сајму, могао би бити производ пиштољ, тзв. "Вампир", којег ремонтови инжењери и конструктори усавршавају неколико година.

- Пиштољ има све што треба да има савремено оружје, дизајн, прецизност. Његове могућности су да испали 100.000 метака - каже Владимир Поповић, конструктор на пројекту "РС9".

Пиштољ "Вампир"

Посјетиоцима и потенцијалним купцима биће представљена и "машина за деминирање", производ искључиво домаће производње.

- Имаћемо разне поставке, биће доста интерактивно, очекујемо велику посјећеност, а самим тим и нове клијенте и послове - тврди Миа Марјановић, ТРБ Братунац.

Тржиште ове компаније су земље блиског истока, Азије и Африке. Све је то резултат истраживања, улагања и запошљавања младих кадрова у посљедње четири године.

- Када знамо да ће на сајму излагати Американци, Французи,...ми се трудимо у нашем сегменту да будемо конкурентни и успјева нам у томе -ријечи су Славенка Ристића, власника ТРБ Братунац.

На сајму у Абу Дабију ТРБ ће, осим пиштоља и машине за деминирање, представити и пројекат производње муниције, а потенцијалним купцима биће представљено и вишенамјенско возило ДЕСПОТ, које је домаћа јавност имала прилику да види у дефилеу за Дан Републике Српске.