X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
05/02/2019 |  11:17 ⇒ 11:22 | Извор: СРНА

Приједор- "Покондирена тиква" на репертоару након четврт вијека

Позориште Приједор данас почиње припремати представу "Покондирена тиква" која је поново на репертоару ове куће након 25 година, најавио је директор Зоран Барош.
Позориште у Приједору - Фото: Wikipedia
Позориште у ПриједоруФото: Wikipedia

- Ослањамо се на домаћи ансамбл, осим што за лик Евице редитељ треба тек да се одлучи. Данас крећемо са читајућим пробама, након чега ћемо имати и коначну подјелу - рекао је Барош.

Чувену комедију Јована Стерије Поповића режираће Лилијана Ивановић, која је прошле сезоне потписала двије представе приједорског позоришта  "Љубав и још неке ствари" и "Необично вече".

- Биће ово трећа премијера у овој сезони, након представа "Колубарска битка" и "Дјед Мраз на метли". Одмах након фестивала у априлу, почећемо припремати и наредну представу, а могуће и двије - каже Барош.

Према његовим ријечима, у разматрању су и тексови "Јесења соната", "Шовинистичка фарса" и "Трамвај звани чежња", а избор ће бити познат почетком маја.

У сезони 1993/1994. године Стеријин комад из 1830. године у Позоришту Приједор режирао је Раденко Билбија, а играли су Злата Когелник, Тања Мандић, Раде Ступар, Жељка Кнежевић, Вукашин Вукадиновић, Зорица Јојић, Дарко Цвијетић и Огњен Вукић.