latinica  ћирилица
13/02/2019 |  19:10 ⇒ 14/02/2019 | 07:56 | Аутор: РТРС

Добој: Отворен нови полицијски објекат; Помоћ Владе развојним пројектима (ФОТО)

Премијер Радован Вишковић и министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач отворили су у Добоју, нову зграду саобраћајне полиције, у чију градњу је уложено више од 1,8 милиона КМ. Најављена је и подршка Владе капиталним пројектима.

Нова зграда, у коју ће осим Станице за безбједност саобраћаја бити смјештена и Полицијска станица Добој 1, простире се на више од 1.200 квадратних метара. Изграђена је донацијом Свјетске банке, након што је ранији објекат уништен у поплави.

- Овдје ће бити запослено више од 150 радника МУП-а који ће вршити своје функције у складу са законом, али који ће бити и сервис свим грађанима који ће овдје рјешавати све везано за Министарство унутрашњих послова - рекао је Лукач.

Добој: Нови полицијски објекат (Фото: РТРС)

Вишковић је рекао да је Влада поставила као приоритет у свом раду Министарство унутрашњих послова, јер је безбједност грађана Српске неупитна.

- Услови за рад од данас, бар што се тиче Полицијске станице 1 и полиције за безбједност саобраћаја града Добоја, су на једном завидном, европском нивоу - нагласио је Вишковић.

Нови објекат коштао је више од 1,8 милиона КМ. Помогао је и Град Добој, додјелом земљишта и прикључцима на инфраструктуру, са око 150.000 КМ.

Најављена је помоћ Града и за рјешавање смјештаја Јединице за подршку и Полицијске станице Добој 2, али и помоћ Владе Добоју за развојне пројекте.

Састанак Вишковића са руководством Добоја (Фото: РТРС)

Разговарано је о градњи болнице, спортске дворане, уређењу корита ријеке Босне, индустријској зони и пројектима из области саобраћајне комуникације, који Добој стављају у саобраћајни центар.

- Најављена је изградња дионице Ц5 од Кладара до ентитетске линије, која би требало да почне у марту. Свакако нас радује дионица пута Добој-Бијељина-Рача према Србији, гдје само изграђен пут 9.јануар Добој- Бањалука добија један континуитет и продужава везу са Србијом - истиче Борис Јеринић, замјеник градоначелника Добоја.

Вишковић у Добоју (Фото: РТРС)

Премијер Српске навео је да се ради о стварима које Добоју дају шансу да уз пуну подршку Владе крене једним озбиљним кораком ка развоју. Ријешене су, каже Вишковић, и процедуре које претходе изградњи нове болнице у Добоју, што је инвестиција већа од 50 милиона евра. Градња почиње кад и нова грађевинска сезона.