latinica  ћирилица
21/02/2019 |  09:35 ⇒ 09:42 | Аутор: СРНА

Јанко Орач селектор ликовне колоније "Сретен Стојановић"

Словеначки сликар Јанко Орач изабран је за селектора Ликовне колоније "Сретен Стојановић" која ће у Приједору бити одржана у првој половини августа.
Приједор - Ликовна колонија "Сретен Стојановић" - Фото: СРНА
Приједор - Ликовна колонија "Сретен Стојановић"Фото: СРНА

Ову одлуку донијели су чланови Организационог одбора колоније, чијим конституисањем су званично почеле припреме за 13. Ликовну колонију "Сретен Стојановић".

На првој сједници Одбора којој је предсједавао градоначелник Приједора Миленко Ђаковић усвојени су Правилник и пропозиције о организовању ове колоније.

- На сједници је договорено да је извршни организатор и носилац активности колоније ове године Музеј Козаре. Очекује се гостовање афирмисаних сликара из Словеније - саопштено је из Организационог одбора Колоније.

Планирано је да на овогодишњој Колонији учествује осам сликара и један ликовни критичар, а суштина концепта је квалитетна и добра изложба и дјела која остају.

За чланове Организационог одбора именовани су Зоран Радоњић, Зоран Станић, Борис Еремић, Љиљана Бабић, Моња Касаловић и Драган Вученовић.

У Извршни одбор именовани су Зоран Радоњић, Алекса Милић и Зоран Станић.

Град Приједор је покровитељ колоније која носи име једног од најпознатијих приједорских умјетника - академика Сретена Стојановића, чији су циљеви његовање и чување ликовне традиције, стваралаштва и едукација младих генерација.

Колонија се одржава бијенално, у години када Музеј Козаре не организује Међународни бијенале радова на папиру.