latinica  ћирилица
21/02/2019 |  11:15 ⇒ 11:20 | Аутор: СРНА

Полиција у ТК заплијенила оружје, муницију и дрогу

Тужилаштву Тузланског кантона биће поднесен извјештај против осам лица због сумње да су починила кривична дјела недозвољено држање оружја, неовлашћена производња, посједовање и омогућавање уживања дрога, те тешка крађа, саопштено је данас из кантоналног Министарства унутрашњих послова.
Полиција ФБиХ - Фото: РТРС
Полиција ФБиХФото: РТРС

Извјештај ће бити достављен против лица чији су иницијали Н.Л. /26/ из Лукавца, С.Ш. /28/ из Градачца, Н.Д. /21/ из Тузле, Е.Т. /22/ из Лукавца, С.Х. /57/ из Сребреника, Р.Х. /55/ из Калесије, те А.Ф. и М.М.

У претресу на осам локација на подручју Тузланског кантона пронађена је аутоматска и ловачка пушка, пиштољ, оквир за аутоматску пушку, 83 метка различитих калибара, бушилица, моторна пила, циркулар, тример и 15 паковања спида и канабис сативе.

Претреси су извршени по наредби општинских судова Тузла, Лукавац, Градачац, Грачаница, Сребреник, Живинице, Бановићи и Калесија, а у складу са оперативним планом у борби против имовинских деликата, зоупотребе наркотичких средстава и недозвољеног држања оружја и муниције.