latinica  ћирилица
24/02/2019 |  12:20 | Аутор: СРНА

Цицовић: Успјешним наступом на сајму до бољих резултата

Директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић оцијенио ја да се Српска изузетно успјешно представила на 41. Међународном сајму туризма и пратећем Сајму вина "Беовајн" у Београду, што ће допринијети да се тренд раста туристичке привреде настави и да резултати буду још бољи.
Млађен Цицовић - Фото: РТРС
Млађен ЦицовићФото: РТРС

Цицовић је рекао да је прошле године у Републици Српској остварено више од 920.000 ноћења, од чега 330.000 ноћења у бањама, те да су управо стога Представништво Републике Српске у Србији и Туристичка организација Република Српске, који су организовали наступ Српске на Сајму, акценат ставили на промоцију бањског туризма.

- То је туристички производ који завређује посебну пажњу. Посјета на промоцији `Групације бања Републике Српске`, на којој је заједнички представљено седам бања, довољна је потврда да постоји интерес за таквим туристичким производом -  рекао је Цицовић Срни.

Он је нагласио да су биле посјећене све промоције и презентације из Српске које су се нашле на програму Сајма, што указује да ће овогодишње представљање доприњети да многи изаберу Републику Српску као дестинацију на којој ће провести одмор.

Цицовић је исказао посебно задовољство што су се на Сајму вина "Беовајн" у оквиру Међународног сајма туризма представили винари и виноградари Републике Српске и што је квалитет оног што раде препознат и признат.

- Подрум `Аћимовић` из Требиња добио је златну диплому за `Жилавку Аћимовић`, берба 2018. године и сребрну диплому за `Шардоне Аћимовић`, берба 2017. године, док је Подрум породице Берак из Требиња добио сребрну диплому за `Жилавку`, берба 2018. године - рекао је Цицовић.

Директор Представништва Републике Српске у Србији каже да је општа оцјена да је Српска направила одличан посао.