latinica  ћирилица
24/02/2019 |  16:45 ⇒ 20:31 | Аутор: РТРС

Бања Дворови представљена на Сајму туризма у Београду

На Међународном сајму туризма у Београду Туристичка организација Српске представила је, између осталих, и Бању Дворови, која је од оснивања шезедсетих година, пословала са промјенљивим успјехом. Међутим, љековитост извора термоминералне воде и икусан тим љекара и терапеута и данас су најбоља препорука за ову јавну установу.

Кризни период за Бању Дворове требало би да буде прошлост, кажу у Управи бање.

Ради се реконструкција хотела "Свети Стефан" на коју се чекало годинама, те обнавља медицинска опрема.

- Тренутно вршимо адаптацију унутар затвореног базена у склопу хотела "Свети Стефан", тако да ћемо употпунити комплетну понуду за медицинску рехабилитацију - рекао је Милорад Зекић, директор ЈУ Бања Дворови.

У овој бањи с успјехом се лијече сви облици реуматских обољења, хроничне гинеколошке болести, рехабилитациона посттрауматска стања екстремитета, псоријаза, неки облици екцема.

- Бања Дворови својим пацијентима и клијентима пружа све врсте медицинских услуга везаних за физикалну терапију, електро и термо процедура, магнет, ултразвук, ласер, с тим што бих акценат ставила на лијечење нашом љековитом термоминералном водом - навела је Данијела Ђурић Ристић, начелница сектора медицине ЈУ Бања Дворови.

Бању и комплекс базена са термоминералном водом посјети и до 120.000 туриста из регије Бијељина, те Србије и Хрватске.

У Бањи Дворови, ипак, очекују да би нове инвестиције могле бити реализоване само у јавно-приватном партнерству, чиме би ова бања била много конкуретнија у односу на остале у окружењу.