latinica  ћирилица
28/02/2019 |  12:38 ⇒ 19:31 | Аутор: РТРС

Потписана четири меморандума и споразума о сарадњи Српске и Србије (ФОТО)

Владе Србије и Републике Српске потписале су данас у Београду четири меморандума и споразума која се тичу сарадње у области технолошког развоја и дигитализације, стипендирања младих талената, инспекцијског наздора и европских интеграција.
Меморандум о размјени искустава у области инспекцијског надзора - Фото: СРНА
Меморандум о размјени искустава у области инспекцијског надзораФото: СРНА

Меморандум о размјени искустава у области инспекцијског надзора између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије и Републичке управе за инспекцијске послове потписали су ресорни министар у Влади Србије Зорана Михајловић и вршилац дужности директора Републичке управе за инспекцијске послове Српске Данијела Батар.

Министар просвјете, науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић и министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић потписали су Меморандум о сарадњи у области технолошког развоја и дигитализације.

Меморандум о сарадњи у области технолошког развоја и дигитализације (Фото: СРНА)

Меморандум између Министарства омладине и спорта Србије и Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво у области стипендирања младих талената потписали су ресорни министри у Влади Србије Вања Удовичић и у Влади Републике Српске Срђан Рајчевић.

Меморандум између Министарства омладине и спорта (Фото: СРНА)

Споразум о сарадњи у области европских интеграције између Министарства за европске интерације Србије и Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске потисали су ресорни министри Србије Јадранка Јоксимовић и Републике Српске Златан Клокић.

Споразум о сарадњи у области европских интеграције (Фото: СРНА)