latinica  ћирилица
28/02/2019 |  16:17 | Аутор: СРНА

Заједничке инспекцијске контроле у транспортној инфраструктури

Меморандум о размјени искустава у области инспекцијског надзора између Србије и Републике Српске омогућиће спровођење заједничке инспекцијске контроле у областима водног, друмског и жељезничког саобраћаја, транспортне инфраструктуре и превоза опасних материја.
Меморандум о размјени искустава у области инспекцијског надзора - Фото: СРНА
Меморандум о размјени искустава у области инспекцијског надзораФото: СРНА

Меморандум, који су у Београду потписале министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић и вршилац дужности директора Инспектората Републике Српске Данијела Батар, омогућиће и контроле пограничних објеката над којима надзор врши урбанистичко-грађевинска инспекција.

Овај документ омогућиће бољу сарадњу урбанистичко-грађевинске инспекције Србије и Републике Српске у поступцима провјере испуњености услова за рад предузећа регистрованих у Србији, који на територији Републике Српске посједују лиценце за пројектовање и извођење грађевинских радова.

Меморандум је потписан у оквиру данашање десете заједничке сједнице Владе Србије и Владе Републике Српске, у присуству премијера Србије и Српске Ане Брнабић и Радована Вишковића, саопштено је из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије.