latinica  ћирилица
28/02/2019 |  14:59 ⇒ 16:18 | Аутор: СРНА

Рајчевић: Важни меморандуми о сарадњи у дигитализацији и стипендирању младих

Данас потписани меморандуми о сарадњи у научно-техничком развоју и дигитализацији, те о стипендирању младих талената из Републике Српске и Србије врло су важни документи и дају довољан правни оквир за наставак раније започете сарадње, изјавио је министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске Срђан Рајчевић.
Меморандум о сарадњи у области технолошког развоја и дигитализације - Фото: РТРС
Меморандум о сарадњи у области технолошког развоја и дигитализацијеФото: РТРС

- Изузетна је спремност наших колега, министара из Владе Србије, да нам помогну у овим областима и пренесу своја искуства - рекао је Рајчевић новинарима послије заједничке сједнице влада Србије и Републике Српске у Београду.

Он је прецизирао да ту поготово мисли на процес дигитализације, гдје је, како је истакао, Србија у значајној мјери одмакла у односу на регион, па ће њена пракса, искуства и одређена законска рјешења бити од користи.

Када је ријеч о стипендирању студената, Рајчевић је навео да је у плану да се прво успостави сарадња између Фонда "Др Милан Јелић", који је у саставу Министарства, и Фонда за стипендирање младих Србије.

- Планирамо да направимо одређену размјену искустава између стипендиста, да их боље увежемо, како би могли да измјењују знања и искуства и на одређени начин да буду повезани у будућем животу и стварају нову генерацију успјешних младих људи са лијеве и десне стране Дрине - рекао је Рајчевић.