latinica  ћирилица
04/03/2019 |  08:59 ⇒ 18:19 | Аутор: РТРС

Теслић: Обрађена 64 бирачка мјеста, против опозива 64,32 одсто бирача

Против опозива начелника општине Теслић Милана Миличевића гласало је 64,32 одсто бирача, показују подаци са 64 обрађена бирачка мјеста од укупно 68, саопштено је из Комисије за спровођење поступка опозива начелника општине.

Како преноси Срна, Миличевић је прије званичних резултата Комисије за опозив, саопштио да га грађани нису опозвали на шта су реаговали из Општинског одбора СНСД-а тврдивши да резултати које добијају са гласачких мјеста, односно од комисија, нису идентични и не слажу са резултатима СДС-а.

Касно синоћ испред сједишта Комисије окупиле су се присталице СДС-а и СНСД-а, због чега је било појачано присуство полиције.

У једном угоститељском објекту у близини зграде у којој је смјештена Комисија, дошло је до туче између присталица Милана Миличевића и Драгана Богданића.

Богданић је рекао да су Миличевић и активисти СДС-а ушли у изборну комисију, отварали изборни материјал, блокирали комисију и њен рад чиме су створили ванредну ситуацију.

Становници Теслића изјашњавали су се јуче о опозиву начелника општине, а право гласа имала су 44.033 бирача.

Одборници у Скупштини општине Теслић донијели су 31. јануара одлуку о опозиву начелника ове општине, а као датум за непосредно изјашњавање становника о томе тајним гласањем одређен је 3. март.