latinica  ћирилица
23/03/2019 |  13:20 ⇒ 13:20 | Аутор: СРНА

Говедарица: Одазваћемо се Додиковом позиву за састанак

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица рекао је данас да ће се одазвати позиву лидера СНСД-а Милорада Додика за састанак који ће бити одржан 25. или 26. марта, а да ће одлуке о свему доносити Главни одбор странке.
Вукота Говедарица - Фото: РТРС
Вукота ГоведарицаФото: РТРС

Говедарица је рекао да са СНСД-ом неће преговарати о формирању Савјета министара БиХ и да не жели разговор о некој подјели функција. 

- Закључцима Главног одбора СДС својевремено смо јасно рекли да желимо да разговарамо са свим парламентарним политичким организацијама из Републике Српске на државном нивоу, да разговарамо, не да преговарамо - рекао је Говедарица новинарима у Бијељини гдје је данас учествовао у раду Политичке академије СДС-а.

Он је навео да очекује озбиљан разговор о проблемима у Републици Српској и о стратешким политикама, односно циљевима којима стреми Српска. 

- Ми ћемо чути шта конкретно у овом случају нуди СНСД. Нисам за то да разговарамо о неким подјелама функција, мене то не занима, занимају ме стратешке политике Републике Српске на државном нивоу власти - рекао је Говедарица.

Говедарица је негирао да је страначки функционер Мирко Шаровић рекао да се неће одазвати састанку о формирању власти. 

- Потребна нам је комуникација, јер само тако можемо да дођемо до рјешења, а када немамо комуникацију или је она сведена на лош ниво долазе проблеми - оцијенио је Говедарица.

Говорећи о позиву на сарадњу СДС-а и СДП-а о заједничком дјеловању на нивоу БиХ, Говедарица је навео да се о томе разговара и да је једна од тема дефинисање одређених законских аката који су потребни и Републици Српској и Федерацији БиХ, као што је Изборни закон БиХ.