latinica  ћирилица
27/03/2019 |  12:52 ⇒ 12:59 | Аутор: РТРС

Делегација ПДП-а са амбасадором САД у БиХ

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић, почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић и предсједник Градског одбора ПДП-а Бањалука Драшко Станивуковић састали су се данас у Бањалуци са амбасадором Сједињених Америчких Држава Ериком Нелсоном и разговарали о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ.
Представници ПДП-а  са Нелсоном - Фото: РТРС
Представници ПДП-а са НелсономФото: РТРС

Бореновић је у разговору са Нелсоном истакао измјене Изборног закона као један од политичких приоритета ПДП-а, којим би се омогућили фер и поштени избори који би изражавали стварну вољу грађана, али и вратили повјерење у законодавне и извршне институције.

Делегација ПДП-а информисала је амбасадора Нелсона да је неопходност враћања јавних медија у оквире професионалног и непристрасног извјештавања такође је један од циљева ПДП-а на којем ће се инсистирати и радити у наредном периоду.

Бореновић је изразио и дубоко незадовољство радом правосуђа.

- Један од основних предуслова за нормално функционисање друштва је повјерење у правосудне и безбједносне институције, које морају бити професионалне и ефикасне, те се унапријеђењу рада ових институција мора најозбиљније посветити - рекао је Бореновић.