latinica  ћирилица
20/05/2019 |  08:46 | Аутор: sputniknews.com

СДСС за једнаке Србе у Хрватској и једнаку Хрватску у Европи

Предсједник Самосталне демократске српске странке и носилац страначке листе на изборима за Европски парламент Милорад Пуповац поручио је да се та странка залаже за "једнаке Србе у Хрватској и једнаку Хрватску у Европи".
Милорад Пуповац - Фото: Screenshot/YouTube
Милорад ПуповацФото: Screenshot/YouTube

Пуповац је на предизборном скупу СДСС у Загребу рекао да вјерује да ће овим изборима направитии корак више да би се дошло до онога што сматрају идеалним - једнаким Србима у Хрватској, преноси Индекс.

Према његовим ријечима, треба да буде прекинуто 30 година неспоразума у односима Европе и Срба, истичући да то време "ни Европи ни Србима није донијело ништа добро".

- Европа је неријетко гријешила према Србима, а Срби су често гријешили према другима и према себи - рекао је Пуповац и додао да представљају "мали дио српског народа који је остао да живи у Хрватској".

- Имате јединствену прилику да будете први дио српског народа који ће прекинути тај неспоразум између њега (српског народа) и Европе. Овој земљи су потребне промјене - рекао је Пуповац.

Пуповац је рекао и да је "југословенски антифашизам" био "истинска револуција отпора према тадашњем снажном европском фашизму који и данас пријети Европи и малим народима".

Говорећи о уништавању плаката СДСС и говору мржње на њима, рекао је да су изашли на ове изборе насупрот онима који им данас шаљу такве поруке, мислећи да ће се уплашити и сакрити у "мишју рупу", пренио је Танјуг.