latinica  ћирилица
20/05/2019 |  12:09 ⇒ 12:12 | Аутор: СРНА

Дрецун: Могућа посебна сједница Парламента о резолуцији Приштине

Предсједник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је да ће са предсједником парламента Србије Мајом Гојковић разговарати о евентуалном заказивању посебне сједнице Скупштине на којој би била одбачена резолуција Приштине о наводном геноциду Србије на Космету.
Милован Дрецун (Фото: Tanjug/Dragan Kujundžič) -
Милован Дрецун (Фото: Tanjug/Dragan Kujundžič)

Он је навео да би на тој сједници било ријечи о бруталном етничком чишћењу које је на Космету спроводила и спроводи терористичка ОВК.

- Осудом тог бруталног етничког чишћења и злочина би се амортизовала кампања заснована на лажима коју води Приштина - рекао је Дрецун за Телевизију "Прва".

Он је подсјетио да су Одбор Скупштине Србије за Косово и Метохију и Одбор за одбрану и унутрашње послове заједнички одбацили приштинску резолуцију уз закључак да је заснована на бруталним лажима, да додатно распирује мржњу према српском народу, те да не одговара чињеницама.

Дрецун је нагласио да је поводом спорне резолуције написао писмо које ће почетком јуна бити предато представницима српског кокуса у САД.

Он је поновио ће се Србија, поводом резолуције Приштине, обратити УН, Савјету Европе, Европском парламенту и пријатељским земљама.

Скупштина самопроглашеног Косова усвојила је 16. маја нацрт резолуције о осуди наводног геноцида који је Србија починила на Косову и Метохији у вријеме сукоба 1998. и 1999. године.