latinica  ћирилица
31/05/2019 |  17:45 ⇒ 20:14 | Аутор: РТРС

Тринаести сусрет ратних војних инвалида Требиња и Београда

У Београду се одржава тринаести сусрет ратних војних инвалида Требиња и Београда. Поред дружења, било је и спортског духа, па су се учесници такмичили у стрељаштву и спортском риболову.

Дружење ратних војних инвалида Требиња и Београда већ је постало традиција чији је циљ ресоцијализација и афирмација у друштвеном животу. Сусрети се одржавају наизмјенично у два града, а овај пут на реду била је српска престоница.

- Дружење је најбитније. Разговарамо и сјећамо се неких прошлих времена и послератних дешавања. А причамо и о приликама и неприликама које имају ратни војни инвалиди данас, али најбитније је да смо ту и да живот иде даље - рекао је Перо Мишљевић из Борачке организације Требиње.

Једнa од жеља учесника је да се одржавањем ове манифестације не забораве они који су изгубили живот у претходним ратовима.

- Не да заборавимо, већ да се овако окупљамо и одржимо на неки начин успомене на све настрадале, али и на све људе који су преживели та тешка времена у којим смо бранили српство - поручио је Миливоје Станић из Удружења ратних и војних инвалида Београд.

У оквиру дружења за сутра је организована и заједничка пловидба Дунавом, док ће овогодишњи сусрети бити завршени у недјељу, 2. јуна, испраћајем гостију из Требиња.