latinica  ћирилица
08/05/2024 |  20:13 ⇒ 22:50 | Аутор: РТРС

Одржана хуманитарна представа "Ми пут свој знамо" у Бањалуци (ВИДЕО)

Одбор за помоћ Косову и Метохији организовао је васкршњу хуманитарну представу "Ми пут свој знамо", у извођењу садашњих и бивших ученика бањалучке Основне школе "Бранко Ћопић", уз учешће гостију са Косова и Метохије.
Хуманитарни концерт - Фото: РТРС
Хуманитарни концертФото: РТРС

Сам назив представе говори о патриотизму протканом традиционалним, крајишким, српским и косовским пјесмама у извођењу 120 ученика ОШ "Бранко Ћопић".

Директор ОШ "Бранко Ћопић" Бранка Шпирић изразила је задовољство што је колектив ове школе имао прилику да своје активности и рад искористи у хуманитарне сврхе.

- Наша школа има веома богат културно-умјетнички живот, те нам је жеља била да то прикажемо и неке друге начине, осим на школској позорници - рекла је Шпирићева.

Хуманитарна представа је иницијатива да се на хуман и посебан начин помогне наш народ на Косову и Метохији. 

Предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов истакао да је представа доказ хуманости Републике Српске, која је са посебном пажњом помаже Србима на Косову и Метохији.

- Ова представа посвећена је њима, њиховој слободи и опстанку на Косову и Метохији - рекао је Арлов.

Он је навео да је Одбор већ 16 година посвећен српском народу на Косову и Метохији, те изразио задовољство што догађају присуствује и породица Вуковић из Косовске Митровице која има 11 дјеце.

Прикупљена средства биће усмјерена за Дневни центар "Подржи ме - 9. јануар" и рехабилитацију његових корисника - дјеце и младих са потешкоћама у развоју и дјецу из вишечланих српских породица на Косову и Метохији.