latinica  ћирилица
01/09/2019 |  11:38 ⇒ 12:59 | Аутор: РТРС

Донација Уније удрижења послодаваца вишечланим породицама

Унија удрижења послодаваца Републике Српске донирала је Удружењу породица са четворо и више дјеце 4+ школски прибор у вриједности од 7.000 КМ.

Саса Аћић, директор Уније удружења послодаваца рекао је да Унија шесту годину проводи ову акцију и да је до сада прикупљено школског прибора у вриједности од 30.000 КМ.

- Унија удружења послодаваца у сврху подстицања наталитета у Републици Српској жели да у први план стави мајчинство, како би мајке биле на пијадесталу друштвених вриједности - рекао је Аћић.

У овогодишњу акцију укључило се 11 послодаваца.

Аћић је истакао да ће Унија, као одговоран социјални партнер, упутити Влади приједлоге за повећање животног стандарда вишечланих поордица и свих грађана.

- У претходном периоду радили смо на растерећењу рада, па очекујемо и даљи раст плата, што би могло оставити позитиван утицај на повећање наталитета - анвео је он.

Јован Радовановић, предсједник Удружења 4+ пожелио је ученицима срећан почетак нове школске године, истакавши да свака помоћ породицама са четворо и више дјеце много значи.

- Септембар и октобар су иначе, због почетка школске године, зимнице и огријева, проблем за вишечлане породице - истакао је он.

Удружење 4+ има више од 700 породица са четворо и више дјеце. У Удружењу је око 2.000 малисана школског узраста.