latinica  ћирилица
07/09/2019 |  11:47 ⇒ 11:58 | Аутор: Вечерње новости

У Никинцима одржана тактичка вјежба "Повратак 2019" (ФОТО)

Видјели смо снагу српске полиције и њених специјалаца, констатовао је предсједник Александар Вучић послије показно-тактичке вежбе "Повратак 2019" на полигону у Никинцима и истакао да Србија мора да јача своје безбједносне снаге како би биле спремне за све изазове.
Показно-тактичка вјежба "Повратак 2019" - Фото: ТАНЈУГ
Показно-тактичка вјежба "Повратак 2019"Фото: ТАНЈУГ

- У условима немрирног свијета, у којима не знате шта ће се сутра збивати у цијелом свијету, морамо да јачамо наше безбједносне снаге и да будемо спремни за све изазове и заштитимо народ од опасности и од пријетње. То треба да дјелује и превентивно. Поносан сам на ове момке. Одличан су посао обавили и показали завидну физичку спремност и огромну ватрену моћ - казао је Вучић.

Он је рекао да ће сљедећи пут бити приказани и хеликоптери Х145 са митраљезима.

- То је била страховита ватрена моћ, ту ништа не може да преживи. Ми смо тиме задовољни , мораћемо даље да јачамо наше безбједносне и одбрамбене снаге - рекао је Вучић и честитао МУП-у.

Показно-тактичка вјежба "Повратак 2019" (Фото: Танјуг)

Додао је да ће бити настављено улагање у ново наоружање како би наши специјалци били опремљени као и најбоље специјалне јединице у свијету.

Вучић је послије вјежбе на којој су припадници Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије и Хеликоптерске јединице МУП - а приказали вјештине, опрему и наоружање рекао да су учествовала 133 припадника МУП-а и да су одлично обавили посао.

Посебно је истакао да су сви могли да виде на "Милошу" нови систем Гетлинг - митраљез са ротирајуцим цијевима који одликује изузетно велика брзина паљбе - од 3.000 до 4.000 метака у минути.

Показно-тактичка вјежба "Повратак 2019" (Фото: Танјуг)

- Сада ћемо да их наручујмо у већем обиму - рекао је Вучић.

Вучић је рекао да су приказала и друга борбена возила Праге и "троцијевци у покрету, Лазаре са различитим калибрима и до 30 милиметара.

- Момци су се показали као врло спсобни. Треба у нарендом периоду више да користимо и ракетне бацаче - додао је Вучић.

Рекао је да је посносан што је присуствовао и кинески генерал Џанг Јоусја који ће заједно са њим сутра присуствовати војној вјежби у Тителу.