latinica  ћирилица
24/04/2020 |  11:03 ⇒ 13:41 | Аутор: АТВ

Вирусом корона заражен генерални директор РиТЕ Гацко

Вирусом корона заражен је Миодраг Шешлија, генерални директор РиТЕ Гацко, а управа је у изолацији, потврдио је за АТВ Лука Петровић, генерални директор Електропривреде Републике Српске.
РиТЕ Гацко - Фото: РТРС
РиТЕ ГацкоФото: РТРС

- Сада је и генерални директор РиТЕ Гацко заражен вирусом корона и управа је такође у изолацији, али на радним мјестима и све функционише - каже Петровић.

Како АТВ сазнаје, заражен је и Шешлијин возач, те благајник тог предузећа.

- Не може Електропривреда дати мало или више енергије. Електропривреда мора радити и била криза велика или мала систем мора да функционише. Не можемо ни без радника, ни без угља, ни без монтера, ни без портира јер систем мора безбједносно бити сачуван - рекао је он и додао:

- Унутар савеза седам општина Источне Херцеговине одржали смо више састанака. Први састанак је био веома радикалан. Тада многи нису вјеровали да ће вирус имати економске и приватне утицаје, да ће ући у здравствени систем. Међутим, сваки састанак како долази свјесни смо да вирус све више улази у народ. Није више само у породици.

Петровић је поручио да је важна превенција и поштовање мјера које стручњаци препоруче.

- То смо успјешно радили, није било могуће бити пусто острво и да се не појави ниједан случај. Овдје је ситуација сада под контролом, познати су кластери. И оно што је битно у Херцеговини, не може се нови кластер родити, може доћи само са стране - навео је он.