latinica  ћирилица
17/05/2020 |  20:35 ⇒ 18/05/2020 | 08:37 | Аутор: РТРС

Величанствен дочек владике Јоаникија у Ђурђевим ступовима (ФОТО/ВИДЕО)

Велики број грађана дочекао је владику Јоаникија у манастиру Ђурђеви ступови.
Величанствен дочек владике Јоаникија у Ђурђевим ступовима (фото: Скриншот/Марко Милачић) -
Величанствен дочек владике Јоаникија у Ђурђевим ступовима (фото: Скриншот/Марко Милачић)

Владика Јоаникије се обратио окупљеним грађанима и поручио да ова подршка њему је подршка Цркви и вјери. Он је казао да власт користи нечисте и срамне методе против дјеце.

Фото: Новости

- Ратују са дјецом и са омладином. Пребијају дјецу и омладину. Своје нечисте и срамне методе користе против омладине. Срам их и стид било за оно пребијање дјеце! - рекао је владика.

Он је упитао каква је то власт која деценијама ратује са Његошем и његовим гробом, а сада је кренула да ратује и са Светим Василијем Острошким.

- Али, драга браћо и сестре, они који мисле да ће понизити нашу вјеру, њих ће понизити Госпоод Бог - поручио је владика Јоаникије.

Фото: Новости

Владика већ 20 година столује у манастиру Ђурђеви ступови, седишту древне епархије Будимљанске, сада Будимљанско-никшићке. За то време епископ Јоникије је стекао велику углед својом духовном мисијом и радом на духовном опоравку овог краја, Васојевића, Срба, али и целокупног православља.

Фото: Новости

Тамничење епископа Јоаникија тешко је пало Беранцима. За време док је био у затвору у Никшићу у Беранама су организоване протестне шетње подршке.