latinica  ћирилица
20/05/2020 |  17:10 ⇒ 17:20 | Аутор: СРНА

На свим летовима "Ер Србије" обавезна маска и за путнике и за посаду

- Употреба заштитних маски за лице обавезна је на свим летовима "Ер Србије" и за путнике и за чланове посаде, а додатна заштитна опрема коју би путници понели са собом /рукавице и визири/ дозвољена је и добродошла - наводи се у саопштењу.
Ер Србија - Фото: СРНА
Ер СрбијаФото: СРНА

Када је ријеч о путничким кабинама, "ербас" авиони у флоти "Ер Србије" опремљени су ваздушним висококвалитетним ХЕПА филтерима, којима се контролише проток, поновна циркулација и пречишћавање ваздуха, а код "АТР" авиона уведена је посебна процедура која омогућава максимално циркулисање ваздуха.

Услуга на лету биће поједностављена, са фокусом на минимални контакт, што укључује уклањање часописа на авиону и брошура.

У првом периоду, у складу са препорукама здравствених стручњака, неће бити кетеринга, већ ће бити служена само вода, да би се спријечило често скидање маске и тако смањио ризик од преношења вируса.

За поједине категорије путника уведене су и неке посебне погодности, па ће тако сви старији од 65 година имати приоритет при пријави на лету, без икакве накнаде, док ће породице које се пријављују на лет то моћи да учине путем намјенских шалтера, да би пријава протекла што брже и ефикасније.

Храна ће бити служена на летовима за Њујорк, када буду поново покренути 6. јуна.

"Ер Србија" наводи да је, ради спречавања ширења вируса корона, у сарадњи са здравственим органима и регулаторним тијелима применила низ безбједносних и хигијенских мјера с циљем безбједности путника и чланова посаде.

Ова авиокомпанија истиче да је прилагодила све процедуре у путничком авио-саобраћају прије, током и након лета новим околностима, које су проузроковане пандемијом вируса корона.

Генерални директор "Ер Србије" Данкан Нејсмит позвао је путнике да редовно прате веб-сајт компаније, као и налоге на друштвеним мрежама, да би увијек били у току са мјерама које српска национална авиокомпанија предузима да би путницима омогућила безбједно и удобно путовање.

"Ер Србија" је раније саопштила да ће од 21. маја до 14. јуна организовати ограничени број летова до аеродрома Лондон Хитроу, Франкфурта, Цириха и Беча.

Осим тога, од 29. маја, почеће поступно обнављање летова до појединих дестинација у региону, као што су Љубљана, Подгорица, Тиват, Сарајево, Бањалука и Скопље.

"Ер Србија" ће обновити и комерцијалне летове до Њујорка 6. јуна, док ће од 13. јуна број прекоокеанских летова бити повећан на два недјељно.

Уколико буду укинута ограничења путовања у ЕУ од 15. јуна, "Ер Србија" планира да повећа број летова у путничком авио-саобраћају.