latinica  ћирилица
26/06/2020 |  08:33 ⇒ 11:00 | Аутор: РТС

Нова хапшења у Будви, сумњиче се за стварање криминалне организације

Потпредсједник и одборник Демократа у Скупштине општине Будве Драган Краповић, са лисицама на рукама приведен је синоћ у Специјално државно тужилаштво. Ухапшени се сумњиче за стварање криминалне организације.
Полиција у Будви (фото: Спутњику уступила РТВ Будва) -
Полиција у Будви (фото: Спутњику уступила РТВ Будва)

Вијести пишу да је Драган Краповић ухапшен синоћ у Будви по налогу СДТ-а.

Према незваничним информацијама, лишен је слободе у акцији у којој су лисице на руке стављене и начелнику Комуналне полиције и инспекције, али и будванским ватрогасцима.

Извор Вијести тврди да се ухапшени сумњиче за стварање криминалне организације, а поводом блокаде зграде Општине Будва и главне раскрснице 17. јуна.

У склопу исте истраге, иза решетака су и начелник Комуналне полиције и комуналне инспекције Општине Будва Александар Мијатовић (41), руководилац Сектора за планирање и развој у "Водоводу и канализације" Будва Игор Ђурашевић (43) и још два службеника Комуналне полиције.

У СДТ је синоћ приведена и извршна директорка Водовода Будва Јасна Докић, којој је одређено задржавање до 72 сата.

Начелник Службе заштите и спасавања Драган Божовић пуштен је након саслушања.

Тензије у Будви повишене су већ неколико дана, од кад је дошло до својеврсног политичког преврата у будванској општини.

Смијењени су председник Општине Марко Царевић и предсједник Скупштине Општине Крсто Радовић, а на њихова мјеста именовани су људи из ДПС-а Владимир Булатовић и Снежана Kуч.

Од тада постоји нека врста двовлашћа, пошто Царевић и Радовић не желе да одступе са својих функција, у чему имају подршку грађана. Приликом једног од скупова грађана полиција је бацила сузавац, а након тога и ухапсила Царевића и Радовића.

Поводом будванске кризе предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић рекао је да ће у Будви "важити закони ове државе, а ако не буде мјеста разуму, држава ће то рјешити за 15 минута".