latinica  ћирилица
01/07/2020 |  09:47 ⇒ 14:44 | Аутор: РТРС

НСРС о извршењу Буџета Републике Српске за 2019. годину

Посланици Народне скупштине Републике Српске разматрају Консолидовани извјештај о извршењу Буџета Републике Српске за период 01.01. – 31.12.2019. године.

У току је пауза.

Посланици Народне скупштине Републике Српске размoтрили су Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о кривичном поступку. Претходно су размотрени Нацрт закона о измјенама и допунама Кривичног законика, Нацрт закона о управној инспекцији и Нацрт закона о факторингу.

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић изјавио је данас у Народној скупштини Републике Српске да је Нацртом закона о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске, умјесто дуготрајног затвора, предвиђена казна доживотног затвора.

Министарка управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић је, образлажући у Народној скупштини Нацрт закона о управној инспекцији којим се уређује организација и надлежност Управне инспекције у Републици Српској, навела да су разлози за његово доношење садржани у потреби да се прецизирају и отклоне нејасноће појединих законских рјешења уочене током примјене важећег Закона о управној инспекцији.

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић истакла је данас у Бањалуци да је циљ Нацрта закона о факторингу повећање наплате потраживања и правне сигурности у пословању уговорних страна, што би утицало на повећање инвестиција и конкурентности.

Народни посланици синоћ су окончали расправу о Приједлогу Пословника Народне скупштине Републике Српске.

Циљ новог Пословника јесте да се унаприједи рад највише законодавне институције Српске и њених радних тијела, а прецизира и начин функционисања и рада у ситуацијама када Скупштина није у могућности да се састане.

Овим документом, у изузетним приликама, омогућено је одржавање онлајн сједница Народне скупштине, Колегијума и радних тијела.

Другачије је дефинисан кворум за рад, редовна пауза скраћена за пола сата. Нема више реплике на реплику, која је скраћена на двије минуте, умјесто досадашњих три.

Пренос сједнице на РТРС плусу и нашем порталу.