latinica  ћирилица
17/04/2021 |  08:48 ⇒ 10:48 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Полицијски час од поноћи до 5.00 часова

У Црној Гори од данас до петка, 23. априла, полицијски час ће трајати од поноћи до 5.00 часова, а на снази остаје забрана музике у угоститељским објектима.
Црна Гора - Фото: илустрација
Црна ГораФото: илустрација

Продужен је рад угоститељским објектима до 23.00 часа, а министар здравља Јелена Боровинић Бојовић је најавила да постоји могућност да ће забрана музике бити укинута сљедеће недјеље.

Маркети, супермаркети и хипермаркети радиће од 7.00 до 22.00 часа, а продавнице одјеће, обуће, фризерски и козметички салони до 22.00 часа.

Бојовићева је додала да ће у Подгорици и Даниловграду бити дозвољено похађање школа, као и да ће и у тим општинама бити дозвољен рад теретенама, фитнес центрима и приређивачима игара на срећу до 22.00 часа.

- Угоститељски објекти ће и у овим општинама радити до 23.00 часа, а тржни центри, тезге и штандови до 22.00. Међуградски саобраћај и у овим општинама је дозвољен - рекла је она.

Бојовићева је рекла да се у Никшићу, Мојковцу, Беранама, Пљевљима, Колашину, Шавнику и Андријевици продужавају актуелне мјере.

Организовање забавних и рекреативних активности за дјецу и одрасле на отвореном /луна-парк, панорамски точак и слично/ и даље је забрањено.