latinica  ћирилица
03/06/2021 |  13:06 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Дани Владе Милошевића од 7. до 15. јуна (ВИДЕО)

Манифестација Дани Владе С. Милошевића биће одржана од 7. до 15. јуна у Бањалуци. Како је најављено биће одржани бројни концерти, драмски наступи, округли столови и радионице посвећене обиљежавању 120 година од рођења Владе Милошевића.
Бањалука, Бански двор - Фото: РТРС
Бањалука, Бански дворФото: РТРС

Академија умјетности Универзитета у Бањалуци као организатор, истрајала је у намјери да овогодишњи програм одржи у цјелости. Управо зато га је насловила: Упркос свему!.

Једна од новина је дидактички приступ дјеци ради упознавања са животом Владе Милошевића.

- Приказаћеми дјеци биографију В. Милошевића на интересантан начин. Доћи ће сам В. Милошевић, уствари наш колега који ће њега глумити професор Велимир Бланић, обратити се дјеци и држати један час причајући о свом животу - рекао је Саша Павловић, професор Академије умјетности Универзитета у Бањалуци.

Програм манифестације биће одржан у Академији умјетности, Културном центру Бански двор и у Музеју савремене умјетности Републике Српске. Циљ организатора је да понуди публици обиље музичких садржаја уз стручну анализу Милошевићевог дјела.

- Ми се не осврћемо само на рад и дјело В. Милошевића и тај темељ који нам је он поставио, него желимо да покажемо шта смо ми изградили на том темељу - навела је Драгица Панић Кашански, професорица Академије умјетности Универзитета у Бањалуци.

Научни скуп, који је традиционално саставни дио манифестације, већ је успјешно одржан путем онлајн платформе.

- Да се можда мало и похвалимо да смо категоризовани сада као научни скуп са међународним учешћем у другој категорију. Недостаје ам још један бод да дођемо у прву категорију, што ће свакако имати великог одјека и у региону и још више ћемо привући излагаче на наш научни скуп - сматра Саша Павловић, професор Академије умјетности Универзитета у Бањалуци.

Бесплатне улазнице за све догађаје на манифестацији, могу се преузети од сутра, у Културном центру Бански двор, од 12:00 до 18:00 часова.