latinica  ћирилица
18/06/2021 |  13:16 ⇒ 13:16 | Аутор: СРНА

Милуновић: Исплаћена помоћ за 2.500 социјално угрожених, незапослених бораца

Министар рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић рекао је да је до сада исплаћена новчана помоћ за 2.500 социјално угрожених, незапослених бораца у Српској.
Нови Град - Душко Милуновић - Фото: СРНА
Нови Град - Душко МилуновићФото: СРНА

Милунововић је навео да је до сада обрађено 2.100 захтјева лица која нису испуњавала услове додјеле помоћи.

- Динамика исплате зависи искључиво од локалних заједница. Министарство је обезбиједило средства и, нажалост, локалне заједнице нису се довољно организовале како би што прије обрадиле податке свих пријављених - рекао је Милуновић у Новом Граду, гдје је присуствовао сједници Скупштине Удружења ратних војних инвалида.

Милуновић каже да министарство на чијем је челу све приспјеле и обрађене захтјеве просљеђује Министарству финансија и да наредног дана иде исплата.

- Питање је да ли локалне заједнице имају намјеру да убразају процес. Ово није само једнократна помоћ од по 100 КМ, већ наше настојање да препознамо оне који су социјално угрожени борци, који не могу да раде и да држава нађе начин да им помогне на другачији начин него до сада - додао је он.

Министарство рада и борачко инвалидске заштите расписало је јавни позив за подношење захтјева за новчану помоћ социјално угроженим незапосленим борцима одбрамбено–отаџбинског рата Републике Српске, од прве до пете категорије, млађим од 60 година живота, а рок за подношење захтјева је био 5. мај.