latinica  ћирилица
18/06/2021 |  17:36 ⇒ 19:23 | Аутор: СРНА

Предата тужба због одлука скупштине на Јахорини

Радна група коју чине представници пет градских и 28 општинских борачких организација из организационог састав Борачке организације Републике Српске предала је тужбу надлежном суду у Бањалуци због, како су навели, нестатутарних поступака и одлука на Скупштини БОРС-а одржаној на Јахорини 21. маја.
Бањалука - сједница Радне групе - Фото: СРНА
Бањалука - сједница Радне групеФото: СРНА

Предсједник Предсједништва БОРС-а Горан Рогић рекао је да је ова групација за јединство БОРС-а, те да покушава да га очува борбом за права оних које представљају.

- Да сам на челу БОРС-а приступио бих расписивању ванредне скупштине БОРС-а и покушају изналажења рјешења - нагласио је Рогић.

Предсједник Одбора ратних војних инвалида БОРС-а и члан Скупштине БОРС-а Радан Остојић изразио је наду да ће правосудне институције водити поступак у складу са законом и да ће у овом спору успјети.

Предсједник Борачке организације општине Станари Миладинко Ковачевић рекао је новинарима у Бањалуци послије сједнице ове групе да је једини излаз из овакве ситуације сазивање ванредне скупштине БОРС-а и опозив предсједника БОРС-а Миломира Савчића.

Он је истакао и да Радна група сматра да се "министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Душко Милуновић директно мијеша у рад БОРС-а, посебно у кадровска и персонална рјешења".

Један број делегата напустио је сједницу Скупштине БОРС-а одржане на Јахорини незадовољни што у дневни ред није уврштен приједлог за опозив предсједника БОРС-а Миломира Савчића.

За изјашњавање о Савчићевом опозиву прикупили су 60 потписа, али се од 128 присутних делегата, њих 68 изјаснило за предложени дневни ред без измјена.

Скупштина БОРС-а је на тој сједници формирала радну групу која ће испитати да ли је у појединим општинским организацијама било фалсификовања избора руководства.