latinica  ћирилица
20/07/2021 |  17:36 ⇒ 21/07/2021 | 07:30 | Аутор: РТРС

Реаговања српских представника на поруке мржње Бакира Изетбеговића (ВИДЕО)

Бакир Изетбеговић и на Бајрам сије мржњу према Србима. Овај пут оптужујући их за наводни геноцид у Крајини. П оруке мржње које је послао Изетбеговић Србима су опомена каква им се то БиХ нуди по мјери Изетбеговића млађег – оне су напад на Дејтон и мир у БиХ поручили су српски представници у ПД ПС БиХ.
Република Српска (@Vlada_Srpske) - Фото: Тwitter
Република Српска (@Vlada_Srpske)Фото: Тwitter

Ни велики муслимански празник није спријечио бошњачке политичаре да шире мржњу према српском народу. Лидер СДА Бакир Изетбеговић и бошњачки члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић на колективној џенази у Козарцу су изјавили да је комплетан политичи, интелектуални и вјерски врх српског народа извршио геноцид и агресију на БиХ.

Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић оцијенио је да лидер СДА Бакир Изетбеговић и руководство Федерације БиХ морају да осуде страшне злочине који су почињени над Србима у протеклом рату, уколико желе да говоре о суживоту и помирењу.

- Класичним изјавама које долазе из ФБиХ, а превасходно од самог Изетбеговића, цијели српски народ с обје стрене Дрине желе да окарактеришу као агресорски и геноцидни, под мантром наводног суживота и помирења - рекао је Којић Срни.

Поруке мржње које је данас послао Изетбеговић Србима су опомена каква им се то БиХ нуди по мјери Изетбеговића млађег, поручила је шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Брусаћ.

Бурсаћева је указала да је Изетбеговић данас напао и основни постулат Дејтонског споразума који говори о трагичном сукобу у региону, а како је навела, напад на Дејтон је напад на мир у БиХ.

Делегат српског народа у Дому народа парламента БиХ Лазар Продановић изјавио је Срни да у изјави министра унутрашњих послова Србије Александра Вулина о "српском свијету" није видио позив на прекрајање граница нити она на то личи, те да су реаговања Бакира Изетбеговића, Шефика Џаферовића и Жељка Комшића непотребно дизање буре и то на Бајрам, велики празник муслимана.

Српски делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић изјавила је да предсједавајући Дома народа Бакир Изетбеговић данашњим острашћеним ријечима и застрашујућим порукама не даје никакву шансу за помирење, нити заједнички живот на овим просторима.

- Послије овога што је данас рекао, БиХ нема будућности - упозорила је Мајкићева у изјави за Срну.

Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Ненад Стевандић изјавио је да су бошњачки члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић и лидер СДА Бакир Изетбеговић данашњим политичким изјавама непотребно на велики вјерски празник Курбан-бајрам демонстрирали мржњу према српском народу.

- Било би ми драже да су празник, уз честитке које су свим припадницима исламске вјероисповијести упутили највиши представници Срба у Републици Српској и БиХ, провели како доликује - рекао је Стевандић.

Политичко Сарајево персонификовано носиоцима власти очигледно и даље живи у дубокој прошлости деведесетих година и експонира ратнохушкачку политику од ситуације до ситуације, изјавио је Срни члан Скупштине Борачке организације Републике Српске Михајло Парађина.

Реагујући на данашње поруке челника СДА у Приједору /Бакира Изетбеговића и Шефика Џаферовића/, Парађина је навео да су они и даље дубоко заглибљени у ратнохушкачко блато из којег никако да изађу, због чега БиХ данас нема шанси ни у европским интеграцијама.

Предсједник "Илиџанског борца" Горан Шеховац поручио је да су бивши и садашњи политичари Алија Изетбеговић, Жељко Комшић, Шефик Џаферовић и Бакир Изетбеговић сами криви што је БиХ оваква држава, да они најмање праве правну државу од БиХ, него чине све да се ова земља распадне.

Извор: РТРС/СРНА