latinica  ћирилица
26/09/2021 |  17:00 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Оштра реаговања и осуде због видео-снимка градоначелника Бањалуке

У јавности се појавио видео-снимак на којем се види како градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића јаше његова сарадница и како јој објашњава како да научи да "јаше коња".
Драшко Станивуковић и сарадница - Фото: Screenshot
Драшко Станивуковић и сарадницаФото: Screenshot

Овај снимак изазвао је оштра реаговања и осуде.

Тим за комуникацију Градске управе Бањалука тврди да снимак "није настао у просторијама ове управе нити за вријеме трајања мандата градоначелника Драшка Станивуковића".

Шеф Клуба одборника СНСД-а Бањалука Драгослав Топић поручио је Станивуковића да град Бањалука, док се он игра коњића, постаје случај којег сада многи и исмијавају.

Топић је навео да снимак који се појавио у медијима на којем Станивуковићева сарадница "њега јаше као коња" у канцеларији, за коју се надају да није у Градској управи, говори о неозбиљности градоначелника и чињеници да је у Градску управо довео своје другаре да се играју са градом и народом.

- Поручујем Драшку Станивуковићу да може слободно да га јаше колико хоће, али да он сјаше с народа и престане да нас све срамоти - истакао је Топић и додао да је "потпуно јасно о каквом градоначелнику и његовом кабинету се ради".

Шеф Клуба одборника Уједињене Српске у бањалучкој Скупштини Невен Станић изјавио је да је видео-снимак "школе јахања" доказ да се у бањалучкој Градској управи и новој градској администрацији ништа не ради осим сликања и снимања.

- За шта служе просторије Градске управе сад се испоставило у том видеу. Чиста злоупотреба и доказ да се ништа не ради у Градској управи и новој градској администрацији, него да је то чисто сликање, снимање и зезанција, дјечија игра да тако кажем - рекао је Станић Срни.

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица изјавио је Срни да је Станивуковић неко ко из дана у дан срозава углед функције коју обавља или је обављао, као градоначелник, посланик или одборник.

- Да ли у просторијама Градске управе или страначким просторијама, као градоначелник или посланик, крајње је неозбиљно и непримјерено са својим сарадницима снимати видео садржај који смо видјели. Додатно питање је како сарадница из странке прије градоначелничког мандата буде примљена без конкурса као сарадница током тог мандата, али о том потом - истакао је Мазалица.

Шефица Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је да је као некадашњу одборницу у бањалучкој Скупштини и грађанку овог града срамота што Бањалука данас све више личе на циркуску арену и ријалити студио.

- Поводом снимка "школе јахања" који кружи интернетом, а гдје је "модел коња" управо градоначелник мог града /Драшко Станивуковић/, заиста ме срамота и знам да се то тиче свих нас који живимо у овом граду. Градоначелник представља наш град и његове становнике, а ово је, нажалост, наставак бламирања наше Бањалуке и то у регионалним оквирима. Од једног лијепог, уређеног града, Бањалука данас све више личи на циркуску арену и ријалити студио. Постоје значајне снаге унутар и изван БиХ које не желе да Бањалука буде важан, озбиљан град, а чини ми се да им садашњи градоначелник својски помаже у томе - рекла је Бурсаћева.

Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић изјавио је Срни да је овај видео-снимак још један у низу доказа да Станивуковић није дорастао да буде ни предсједник кућног савјета, а не градоначелник.

Ђурђевић је истакао да је функција градоначелника веома озбиљна и одговорна, а не дјечија играрија и ријалити шоу како је види и обавља актуелени градоначелник главног града Републике Српске.

Предсједник Скупштине општине Рогатица Нинослав Прелић изјавио је Срни да најновији видео-снимак у којем главну улогу игра градоначелник Бањалуке показује не само да је ријеч о политички незрелој особи, већ и особи која треба прво да одрасте и заврши школу, па тек онда почне нешто да ради.

- Његова политичка каријера и све што ради заснива се само на перформансима, скандалима и ријалити сценама. Мислили смо да нема даље и да не може даље када је ријеч о Станивуковићу и његовим егзибицијама, али "школа јахања" коју је приредио у службеним просторијама је муљ у који је упао у сваком погледу - истакао је Прелић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић изјавио је Срни да видео снимак "школе јахања" није примјеран функцији градоначелника, нити било коме, а посебно особама из јавног живота.

- Градоначелник, одборник, посланик или било ко изабран од народа требало би да се понаша у складу са моралним нормама, а то значи да има нормално понашање са становишта људи који живе на територији једне државе. Треба осудити оно што је непристојно и та порука је важнија од било које норме - истакао је Ђуревић.

Предсједник Скупштине општине Рогатица Нинослав Прелић изјавио је Срни да је најновији видео-снимак у којем главну улогу игра градоначелник Бањалуке показује не само да је ријеч о политички незрелој особи, већ и особи која треба прво да одрасте и заврши школу, па тек онда почне нешто да ради.

Извор: РТРС/СРНА